ClickCease

De Quizshow Online presenteert

RWS in beweging

Vrijdag 24 september 2021 - Aanvang: 15.00 uur

Welkom bij De Quizshow Online!

Doe jij straks mee aan deze spannende en toffe quiz, live vanaf je eigen favoriete plekje in je eigen huis? Op deze pagina vind je uitleg over hoe je mee kunt doen met deze quiz en wat je daarvoor nodig hebt. Om met je smartphone in te kunnen loggen heb je een pincode nodig. Deze verschijnt 15 minuten voor aanvang op deze pagina. Ververs deze pagina als je deze al langer dan 15 minuten voor aanvang open had staan.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Pincode

11435

Zichtbaar vanaf ongeveer 15 minuten voor aanvang van de quiz.

Wat heb je nodig?

 1. Een laptop, computer of tablet om de livestream met daarop de quiz te volgen.
  Volg de livestream bij voorkeur via een eigen computer, zodat je niet wordt gehinderd door beveiligingen van bijvoorbeeld een bedrijfsnetwerk of bedrijfscomputer.
 2. Een smartphone of tablet met daarop de app ‘QuizXpress Smart Buzzer’ om je antwoorden door te kunnen geven. Je kunt deze downloaden via onderstaande knoppen of ga op je smartphone/tablet naar www.dequizhow.nl/app.

Hoe doe je mee?

 1. Vanaf ongeveer 15 minuten voor aanvang van de quiz kun je hieronder de livestream starten. Je hoort dan alvast muziek en je ziet een aftelklok.
 2. Download op je smartphone de app QuizXpress Smart Buzzer (zie hiernaast).
 3. Vul op je smartphone je spelersnaam in en druk op ‘AANMELDEN MET PIN’.
 4. Vul de pincode in die bovenaan deze pagina staat en druk op ‘LOGIN MET PIN’.
 5. Wacht nu op verdere instructies van de quizmaster.

Let op! Schakel na het inloggen en tijdens de quiz niet over naar andere apps. Log ook niet uit. Hierdoor loop je het risico uit het spel te raken en je punten kwijt te raken.

Pincode:

11435

De pincode is vanaf ongeveer 15 minuten voor aanvang van de quiz zichtbaar.

Aandachtspunten

 • Een livestream komt altijd vertraagd bij je binnen. Geef daarom op tijd antwoord, hou rekening met 5 seconden vertraging.
 • De meeste vragen hebben 20 seconden bedenktijd. Geef je antwoord voordat de tijd op de app is afgelopen. Deze is leidend.
 • Tijdens de quiz kun je met elkaar en de quizmaster chatten. Maar laat je niet te veel afleiden, anders ben je te laat met het antwoord.

Je hebt 2 apparaten nodig: Het eerste apparaat om de livestream mee te bekijken, bijvoorbeeld een laptop. Het tweede apparaat om de antwoorden te kunnen geven tijdens de quiz. Hiervoor heb je de app QuizXpress Smart Buzzer nodig. Deze kun je installeren op Android en iOS. Dit tweede apparaat moet daarom een smartphone of tablet zijn die deze app ondersteund. Klik hier voor de Android app en klik hier voor de iOS app.

Ja dat kan! Je hoeft dan maar 1 keer de livestream te starten. Iedereen speelt vervolgens op zijn eigen smartphone mee en geeft daar zijn/haar antwoorden op. Hou wel rekening met de richtlijnen die de overheid en het RIVM aangegeven. Zoek elkaar niet op! Speel de quiz vanuit je eigen huis.

Dat kan vanaf de meeste smartphones en wordt ‘casten’ genoemd. Start de livestream en druk daarna op het ‘cast’-icoontje (zie hieronder). Kies vervolgens het apparaat waar je naar toe wilt casten. De meeste laptops geven deze mogelijkheden ook.

Zo ziet het icoon om te casten naar je TV er uit:

Dat kan vanaf de meeste smartphones en wordt ‘casten’ genoemd. Start de livestream en druk daarna op het ‘cast’-icoontje (zie hieronder). Kies vervolgens het apparaat waar je naar toe wilt casten.

Zo ziet het icoon om te casten naar je TV er uit:

De antwoorden geef je via een speciale app genaamd QuizXpress Smart Buzzer. Deze is beschikbaar voor Android en iOS telefoons. Deze app kun je alvast downloaden via onderstaande links. Inloggen kan pas als de quiz bijna gaat starten (meestal 15 minuten voor aanvang). Daarnaast heb je bij het inloggen mogelijk ook een ticketcode nodig, deze vind je in de bevestigingsmail of toegestuurde ticket.

Als je inlogt in de quizapp moet je de ‘Spelersnaam’ invullen zoals je deze bij de aanmelding hebt ingevuld.

Wanneer de livestream niet wil starten maak je waarschijnlijk verbinding via een bedrijfsnetwerk of werk je via een hoog beveiligde computer van je werkgever. Volg de livestream via je eigen computer en eigen verbinding, log niet in via een bedrijfsnetwerk. De beveiliging van sommige netwerken en/of computers kunnen de livestream tegenhouden. Probeer eventueel ook een andere browser (bijvoorbeeld Chrome, Edge of Safari). Mocht je geen andere computer hebben dan kun je de livestream helaas niet volgen, hier hebben wij geen invloed op.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Let op! Wanneer je een vraag hebt bij een quiz die op het punt staat te beginnen kunnen wij je niet meer helpen. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid op de quiz door de app op tijd te installeren en inloggegevens bij de hand te hebben.

Wat vond je van De Quizshow Online?

Wij hopen dat je hebt genoten van De Quizshow Online! Daarom willen wij je vragen om na afloop van deze quiz hier een review achter te laten. Uiteraard hopen wij op de 5 sterren!

Om je een handje te helpen: onder alle reacties die we deze maand ontvangen, verloten verloten wij een overheerlijke attentie. Grijp dus nu je kans!

goede werking smartfoon en laptop

Rated 4 out of 5
24 september 2021

Prima, een paar rare vragen (over paarden en die balletj balletej…)
En de combinatie met een team vai webex werkte ook niet heel erg. desondankd lol gehad!

Avatar for RObinia
RObinia

Geslaagde Quiz

Rated 4 out of 5
24 september 2021

Ik vond het een hele leuke quiz en had hiermee gezellige middag!

Avatar for Nathalie de Boer
Nathalie de Boer

Gezellig maar...

Rated 3 out of 5
17 september 2021

Leuke vragen en met de app werkte het goed, maar we begrepen niet dat we de site er naast moesten houden om de quizmaster en de vragen te zien. Dat had nog wat duidelijker aangegeven kunnen worden. Door het harde geluid vn de quiz hoorden we elkaar niet goed meer en was lastig om aan te passen.
Wel gezellig gehad en daar ging het uiteindelijk ook om, niet om de knikkers 😀

Avatar for Liesbeth Prins RWS
Liesbeth Prins RWS

Reactie van De Quizshow

Hi Liesbeth! Thnx voor je reactie en tof dat je het naar de zin hebt gehad. De organisatie heeft de webex gefaciliteerd en jullie daar in teams ingedeeld. De Quizshow zelf speelde zich af op onze eigen quizpagina. Wij hebben geen invloed op wat er buiten onze quizpagina speelt. Wij zijn in ieder geval blij dat je hebt kunnen lachen en plezier hebt gehad!

Top!

Rated 4 out of 5
17 september 2021

Was een leuke quiz zo tussendoor voor de vrijdagmiddag!
Enthousiaste quizmaster

Avatar for Sanne
Sanne