De Quizshow Online LIVE

De Quizshow Online LIVE

We leven als wereld op dit moment in een bijzondere tijd: het coronavirus houdt de wereld in z’n greep. De zorg maakt overuren en werkt uit alle macht om zieke mensen te helpen, scholen zijn dicht, iedereen werkt zo veel mogelijk thuis en sociale uitstapjes doen we nu even niet. Allemaal maatregelen die zijn genomen om het virus onder controle te krijgen. Veel sectoren zijn stil komen te liggen. Ook evenementen, groot en klein, gaan niet door. Begrijpelijk en terecht! Sommige evenementen hebben als doel om samen te ontspannen, feest te vieren, er even uit te zijn. Dat doen we zoals gezegd nu even niet. De Quizshow merkt dit ook. Veel boekingen voor de komende periode staan on hold. Zolang we hiermee moeten dealen doen we pas op de plaats. Maar ondanks dit alles is het goed om ook ontspanning te blijven zoeken. Een frisse neus halen hoort daar bij, maar een spelletje spelen kan daarbij helpen. Na een periode van voorbereiden en testen denken wij dat we daar een bijdrage in kan leveren. In plaats van De Quizshow op locatie; realiseren we nu De Quiszhow Online LIVE!

Wat is De Quizshow Online LIVE?

In plaats van het verzorgen van het verzorgen van de show op locatie, spelen we de quiz via internet. Via een livestream kunnen alle deelnemers vanaf thuis de quiz bekijken. De presentator presenteert een speciale uitzending waarin alle vragen en antwoorden voorbij komen. De antwoorden worden vervolgens door de deelnemers doorgegeven via een speciale app. Realtime worden de scores bijgehouden en aan het einde van de quiz bekend gemaakt. Lees hieronder alle informatie en handige weetjes die nodig zijn om de quiz te organiseren, of beter nog: hoe wij je alles uit handen kunnen nemen.


Wat heb je nodig om te quiz te kunnen spelen?

Spelers hebben een computer/laptop nodig om de livestream te kunnen bekijken, waar de quiz op is te volgen. Daarnaast heb je een smartphone nodig met daarop een speciale app waarmee je de antwoorden kunt geven. De links naar deze app wordt aan alle deelnemers gestuurd.

Duur van de quiz

Normaal gesproken duurt de quiz ongeveer 2 uren. Halverwege is er een pauze van ongeveer 10 minuten. Handig om even weer de hapjes en drankjes bij te vullen en/of naar het toilet te gaan. Ongeveer 15 minuten voor aanvang van de quiz gaat de livestream aan en kunnen deelnemers inloggen op de antwoordapp. De quizmaster is ook ongeveer 5 tot 10 minuten voor aanvang van de quiz te zien om iedereen welkom te heten.

Inhoud van de quiz

Wij zorgen voor een leuke en diverse invulling van de quiz. In ongeveer 10 rondes komen allerlei vragen en spellen aan bod. Denk aan categorieën als Algemeen, Sport, Geschiedenis en meer. Ook fotorondes zullen de revue passeren. Uiteraard kan het ook gebeuren dat er een muziekronde voorbij komt, dus (zelfbenoemde) muziekkenners: opgelet! Daarnaast is het mogelijk om als organisator je eigen vragen in te voegen. Je mag altijd één of twee rondes zelf aanleveren, of zelfs een quiz helemaal zelf aanleveren.

Eigen quizpagina

De quiz speelt zich af op jullie eigen quizpagina binnen onze website. Op deze pagina staat de livestream, een chatbox en alle uitleg/informatie die nodig is om de quiz te kunnen spelen. Deze pagina kan beveiligd worden met een centraal wachtwoord, zodat alleen genodigden de pagina kunnen raadplegen. Je bepaalt zelf welke mensen dit wachtwoord krijgen. Na de quiz kunnen eventueel verzamelde foto’s en video’s daar ook worden geplaatst.


Organisatie en opgave

Een online quiz kun je op meerdere manieren organiseren. In de meeste gevallen zal dit opgave vooraf zijn en moeten deelnemers mogelijk entree betalen. Bij beide situaties is aanmelding mogelijk via de website van De Quizshow. Via een eigen aanmeldformulier kunnen deelnemers zich aanmelden. Automatisch krijgen zij dan de informatie die nodig is om te quiz mee te kunnen spelen.

Betaling inschrijfgeld mogelijk

Moeten deelnemers inschrijfgeld betalen om mee te kunnen doen? Ook dat kan bij de aanmelding direct worden gerealiseerd. Deelnemers worden na hun inschrijving doorgeleid naar een iDeal-betaling. Binnen de eigen vertrouwde internetbankieren-omgeving kunnen ze de betaling doen, zowel via een computer/laptop als de smartphone. Direct na betaling wordt de deelname bevestigd per e-mail. Na de quiz wordt het inschrijfgeld verrekend met de factuur, het resterende saldo vervolgens uitbetaald aan de organisator. Per inschrijving wordt er € 0,41 in rekening gebracht voor het verwerken van de betaling en inschrijving.

Ticketcode voor deelnemers

Wanneer er sprake is van betaalde inschrijving krijgt de deelnemer in de bevestiging een unieke ticketcode, die nodig is om in te kunnen loggen op de antwoordapp. Dit voorkomt ‘wildspelers’ die niet hebben betaald om mee te mogen doen. Naast de betaalde inschrijving is het ook mogelijk om de ticketcodes te gebruiken bij open inschrijving. Deze kunnen gebruikt worden bij de aanmelding via De Quizshow. Tijdens de inschrijfperiode kunnen aanmeldingen worden gescreend en niet gewenste aanmelden worden gefilterd. Daarnaast is het ook mogelijk om een serie ticketcodes te ontvangen die door de organisator zelf verspreid worden.


Flexibele prijzen

Omdat bij een online quiz geen decor, licht, beeld en geluid opgebouwd hoeft te worden, zijn de prijzen voor deze quizvariant anders dan de reguliere Quizshow. De show wordt verzorgd vanuit een kleine studio in ons kantoor en kan door iedereen vanuit zijn eigen huiskamer worden bekeken. Om de show voor alle soorten bedrijven en instellingen bereikbaar te maken werken we met een prijs per persoon. Voor een show tot 25 deelnemers berekenen we € 250,-. Voor grotere groepen rekenen we € 2,- per deelnemer extra. Graag maken wij voor u een offerte op basis van het aantal deelnemers die naar verwachting mee gaan doen. Met deze manier van berekenen loopt u niet het risico dat u een te grote of te kleine show boekt. * Maximaal 2000 deelnemers per show.

Basis

Online

250,-tot 25 personen
 • Voor groepen tot 25 personen
 • Eigen pagina met livestream
 • Duidelijke instructie vooraf
 • Attentie winnende deelnemers (optioneel)
Vraag offerte aan
Flex

Online

250,-vanaf 25 personen
 • Basisprijs: € 200,- plus € 2,- per deelnemer, met een minimum van 25 deelnemers
 • Eigen pagina met livestream
 • Duidelijke instructie vooraf
 • Vanaf 100 deelnemers eigen vragenronde mogelijk
 • Eigen inschrijfpagina (optioneel)
 • Verzorging prijzen (optioneel)
 • Awards (optioneel)
Vraag offerte aan
Prijzen zijn exclusief BTW

Family & Friends

Tijdens deze periode is het spelen van een quiz met familie en vrienden in één ruimte niet mogelijk. Ook hiervoor kun je De Quizshow Online prima inzetten. Tijdens de livestream kan iedereen vanaf zijn eigen favoriete plekje thuis inloggen en via de eigen smartphone meespelen. Voor families en vriendengroepen hanteert De Quizshow andere prijzen, om daarmee ook binnen een klein gezelschap een gezellige avond mogelijk te maken. Ondanks dat er een grote afstand is tussen de spelers proberen we met De Quizshow jullie bij elkaar te brengen. Vanwege het speciale tarief willen we graag een minimum van 20 spelers hanteren. Op die manier blijft de quiz spannend en kunnen wij ook de kosten voor het verzorgen en faciliteren van de quiz dekken. Trommel dus al je vrienden en familie op! Wil je de quiz bespreken en/of informatie over de Family & Friends Quizshow? Laat hiernaast je gegevens achter en we bellen je binnen een dag terug. Je mag ons uiteraard ook bellen of appen via 0511 – 227 801 of mailen naar info@dequizshow.nl.


Hoeveel spelers doen er ongeveer mee?

Geef jouw medewerkers een unieke online quizervaring met De Quizshow Online LIVE!

Vraag offerte aan