De Quizshow presenteert

SKSG 2023

Donderdag 23 november 2023 - 19.30 uur

Welkom bij De Quizshow: SKSG 2023!

Wie van SKSG is de beste quizzer, speelt het slimst en gaat er aan het einde van de avond met de titel vandoor? Op 23 november komen we er achter! Alvast veel succes toegewenst en natuurlijk veel plezier.

Check de instructies onder de livestream om mee te kunnen spelen. Zo kun je alvast de app downloaden en leest je instructies om in te loggen.

We beginnen om 19.30 uur, de livestream start een kwartiertje eerder. Mis het niet!

Pincode

30122

Zichtbaar vanaf 15 minuten voor aanvang.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Pincode:

30122

Zichtbaar vanaf 15 minuten voor aanvang.

Wat heb je nodig?

 1. Een laptop, computer of tablet om de livestream met daarop de quiz te volgen.
  Volg de livestream bij voorkeur via een eigen computer, zodat je niet wordt gehinderd door beveiligingen van bijvoorbeeld een bedrijfsnetwerk of bedrijfscomputer.
 2. Een smartphone of tablet met daarop de app ‘QuizXpress Smart Buzzer’ om je antwoorden door te kunnen geven. Je kunt deze downloaden via onderstaande knoppen of ga op je smartphone/tablet naar www.dequizshow.nl/app.
 3. Per team een TICKETCODE! Klik hier om deze te kopen.

Hoe doe je mee?

 1. Start vanaf ongeveer 15 minuten voor aanvang van de quiz de livestream. Je hoort dan muziek en ziet een aftelklok.
 2. Start de app QuizXpress Smart Buzzer (zie hiernaast).
 3. Vul je spelersnaam in en druk op ‘AANMELDEN MET PIN’.
 4. Vul de pincode in die bij de livestream staat en druk op ‘LOGIN MET PIN’.
 5. Wacht op verdere instructies van de quizmaster.

Let op! Schakel na het inloggen en tijdens de quiz niet over naar andere apps. Log ook niet uit. Hierdoor loop je het risico uit het spel te raken en je punten kwijt te raken. Dit kunnen we tijdens de show niet herstellen.

Aandachtspunten

 • Een livestream komt altijd vertraagd bij je binnen. Geef daarom op tijd antwoord, hou rekening met 5 seconden vertraging.
 • De meeste vragen hebben 20 seconden bedenktijd. Geef je antwoord voordat de tijd op de app is afgelopen. Deze is leidend.
 • Tijdens de quiz kun je met elkaar en de quizmaster chatten. Maar laat je niet te veel afleiden, anders ben je te laat met het antwoord.

Je hebt 2 apparaten nodig: Het eerste apparaat om de livestream mee te bekijken, bijvoorbeeld een laptop. Het tweede apparaat om de antwoorden te kunnen geven tijdens de quiz. Hiervoor heb je de app QuizXpress Smart Buzzer nodig. Deze kun je installeren op Android en iOS. Dit tweede apparaat moet daarom een smartphone of tablet zijn die deze app ondersteund. Klik hier voor de Android app en klik hier voor de iOS app.

Ja dat kan! Je hoeft dan maar 1 keer de livestream te starten. Iedereen speelt vervolgens op zijn eigen smartphone mee en geeft daar zijn/haar antwoorden op.

Dat kan vanaf de meeste smartphones en wordt ‘casten’ genoemd. Start de livestream en druk daarna op het ‘cast’-icoontje (zie hieronder). Kies vervolgens het apparaat waar je naar toe wilt casten. De meeste laptops geven deze mogelijkheden ook.

Zo ziet het icoon om te casten naar je TV er uit:

Dat kan vanaf de meeste smartphones en wordt ‘casten’ genoemd. Start de livestream en druk daarna op het ‘cast’-icoontje (zie hieronder). Kies vervolgens het apparaat waar je naar toe wilt casten.

Zo ziet het icoon om te casten naar je TV er uit:

De antwoorden geef je via een speciale app genaamd QuizXpress Smart Buzzer. Deze is beschikbaar voor Android en iOS telefoons. Deze app kun je alvast downloaden via onderstaande links. Inloggen kan pas als de quiz bijna gaat starten (meestal 15 minuten voor aanvang). Daarnaast heb je bij het inloggen mogelijk ook een ticketcode nodig, deze vind je in de bevestigingsmail of toegestuurde ticket.

Dit mag je helemaal zelf weten! Een naam moet uniek zijn. Als iemand anders de naam al in gebruik heeft voor deze quiz moet je een andere naam kiezen. Emoticons worden niet weergegeven in de uitzending.

Wanneer de livestream niet wil starten maak je waarschijnlijk verbinding via een bedrijfsnetwerk of werk je via een hoog beveiligde computer van je werkgever. Volg de livestream via je eigen computer en eigen verbinding, log niet in via een bedrijfsnetwerk. De beveiliging van sommige netwerken en/of computers kunnen de livestream tegenhouden. Probeer eventueel ook een andere browser (bijvoorbeeld Chrome, Edge of Safari). Mocht je geen andere computer hebben dan kun je de livestream helaas niet volgen, hier hebben wij geen invloed op.

Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Let op! Wanneer je een vraag hebt bij een quiz die op het punt staat te beginnen kunnen wij je niet meer helpen. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid op de quiz door de app op tijd te installeren en inloggegevens bij de hand te hebben.

Wat vond je van De Quizshow?

Wij hopen dat je hebt genoten van De Quizshow! Daarom willen wij je vragen om na afloop van deze quiz hier een review achter te laten. Uiteraard hopen wij op de 5 sterren!

Om je een handje te helpen: onder alle reacties die we deze maand ontvangen, verloten wij een overheerlijke attentie. Grijp dus nu je kans!

Er zijn nog geen reviews voor deze show. Ben jij de eerste?